https://www.instagram.com/apolloapy

joi, 27 martie 2014

Se intampla acum! In Toplita!

Toplita supravegheata VideoIn anul electoral 2014, in (probabil) cel mai sarac municipiu : Toplita, din cel mai sarac judet : Harghita, din cea mai saraca tara : Romania, intr-un cartier uitat de lume pana ieri : Kogalniceanu, locul in care s-a terminat stocul de camere video din "localitatea supravegheata" (chiar daca pe o ulita cu vreo 5 case (castele) sunt cel putin 3 camere), locul de unde a disparut piatra cubica anul trecut, locul in care nu s-a investit nici macar in luminite de sarbatori chiar daca s-a pus pavaj 3 km pana la iesirea din Toplita spre Vagani si inca 3 km de pavaj pana la iesirea spre Galautas, locul in care a inceput de ieri o  Revolutie de asfaltari si BORDURI, fara avertisment (la intrarea in bloc sau macar pe un stalp).

Pericol de accidente


Anul trecut in municipiul Toplita, cartierul Sportivilor, s-a redus latimea strazii cu cel putin 2 metri, s-au facut trotuare peste trotuare si pietonii merg tot pe strada, chiar daca primaria a hotarat sa le imbunatateasca stilul de viata si sa le creasca siguranta. Daca va intalniti cu asfel de persoane va rog sa le claxonati si sa le ajutati sa descopere trotuarele.

Drum ingustat


Oameni pe drum Toplita

Toplita


Toplita




Acum, in Kogalniceanu, locul unde ma intorceam cu emotii de la servicu, de multe ori nu mergeam la magazin ca gasesc un loc de parcare; loc de parcare in locul cariuia a aparut astazi o bordura, un viitor trotuar care inconjoara doua case, loc unde toplitenii se pot invarti ca nebunii in cercuri. Un trotuar ingust care nu face legatura cu nimic si pe care dai cu capul in copacii care atarna deasupra lui.







Probabil langa un bloc se pregateste si o parcare, cu intrare din curba sau de pe un drum ingust, in care o sa incapa numai prima masina si din care nu o sa mai iasa din cauza bordurilor, intr-un loc in care curge acoperisul din blocurile nereabilitate, locul unde ploua cu mucuri de tigara si se scutura covoare si fete de masa, iarna se descarca carute cu lemne.











Trotuar Toplita







Viitoare parcare Toplita










Inteleg necesitatea unui trotuar bine amplasat si util pentru cetatenii municipiului. In cazul cartierului Sportivilor, unde circulatia este intensa, chiar daca exista trotuar nimeni nu il foloseste. In Kogalniceanu, langa un gard, existau locuri de parcare dar nu exista pietoni care sa foloseasca un trotuar ingust si fara sens.

Daca aveti alta parere comentati la aceasta postare sau pe pagina de facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu