https://www.instagram.com/apolloapy

sâmbătă, 5 martie 2011

Vineri / Sambata @ Targu Mures

    Acum am ajuns in Gara Mare (00:26). Dupa ce am plecat de la concert am facut niste nightshot-uri prin centru si m-am oprit pe la fast-food-ul garii sa-mi iau un hamburger si un suc.
   
    Am plecat ieri dimineata, la 08:43, din Toplita ca sa vin la Targu Mures pentru un concert Byron si sa fac niste cumparaturi. Mai am 6 ore si 30 de minute pana pleaca trenul din Targu Mures (aproape 10 ore pana ajung acasa).

    Am auzit de trupa Byron de mai mult timp dar nu am ascutat niciodata. Prima data cand am ascutat “voluntar” a fost ieri. Am facut niste cautari pe youtube si am vazut niste piese foarte faine, mai ales featuringurile cu Alexandru Andreies.

     Ziua a inceput ciudat... am vazut un lucru surprinzator in Toplita : o fetita mica (13-14 ani), cu ghiozdanelul in spate, si-a aprins o tigara in timp ce astepta trenul.
    Cand am ajuns in Targu Mures (13:18), am mers direct la Mezzoforte si mi-am cumparat doua seturi de corzi (abia astept sa le testez) si un capodastru. Cand am terminat acolo am plecat sa-mi cumpar ceva de mancare. Aveam pofta de shaorma, am avut ghinionul sa aleg restaurantul “gresit” si am primit o shaorma plina de varza, usturoi si ceapa si tot ce am auzit a fost : “shaorma mare, gata!”, nici macar nu m-a intrebat ce sa puna in ea. Cea mai rea shaorma care am mancat-o pana in prezent.
    Dupa ce am “savurat” shaorma (in parc) si dupa ce m-am sters de sos maioneza sau usturoi (mi s-a dezintregrat lipia in mana), am dat o tura de centru si Luxor. Cand am iesit din Luxor mi-am luat un suc si am mers in parcul ala lung de langa UPM.
    Acolo am stat cateva ore, si m-am reintalnit cu o amica din Toplita (am venit impreuna cu trenul). Am dat si cu ea o tura de oras si am revenit in parc.
    Dupa alte ore de stat in parc, m-am intalnit cu o amica din Targu Mures si am mers la o cafea. O ora mai tarziu (cred) ne-am intalnit cu amica a amicei si am mers sa ne intalnim cu o amica a amicelor (suna ciudat) la caminul 4, unde am baut niste suc si am asteptat ora 9 ca sa mergem la concertul Byron.
    Dupa ora 22 sala era plina. Am reusit cumva sa ajung (cat de cat) in fata si m-am apucat de filmat.
    Am filmat aproximativ 40 de minute, m-am chinuit sa iasa totul perfect, sa ridic mana mai sus, chiar daca aveam geaca si ghiozdanul in spate, sa pot sa scot din cadru capurile persoanelor din fata.
    Dupa alea 40 de minute, la inceputul unei piese, mi-a spus vocalul trupei Byron, la microfon, de fata cu toata lumea : “Te-a trimis cineva sa filmezi sau filmezi pentru tine?” (si am dat in cap ca “Nu”) si a mai zis ceva de genu’ : “mai bine lasi camera si te distrezi?!” (nu mai stiu exact).
    Dupa cateva secunde a venit din spate un tip si m-a rugat sa nu mai filmez. Am mai stat cateva minute sa ascult muzica si mi-am dat seama ca nu are rost sa raman (era culmea sa ma pot “distra” dupa asta).
   Adevarul e ca nu era nici o varianta corecta : nu m-a trimis nimeni sa filmez si nu filmam pentru mine. Filmam pentru persoanele care au vrut sa vina la concert si nu au reusit sa fie prezente (din motive financiare, de sanatate, etc.).
    Imi pare rau de “incident”. Mi-ar fi placut sa raman pana la 4 dimineata in Bastion, decat sa astept 7 ore in gara.
    Filmarile facute, nu o sa fie postate (niciodata) pe youtube, blog sau in alte locatii. Probabil nu o sa le scot, o sa le pastrez pe miniDV (daca nu o sa inregistrez ceva peste), si cand o sa ma apuce dorul de o iesire, la un concert, unde nu am tren cu care sa ma intorc acasa, o sa ma uit la filmarea asta si o sa ma gandesc mai bine.
    Presupun ca motivele “rugamintii” erau drepturile de autori si lansarea albumului, oricum puteau sa fie mai discreti, nu prin anunt la microfon, in timpul concertului.


Toate logo-urile si marcile inregistrate apartin proprietarilor lor.